Sayfalar

11 Kasım 2009 Çarşamba

DİN SÖMÜRGESİNDEKİ İKİLEM ; ZENGİN VE FAKİR AYRIMI






        Genellikle toplum yaşamına dikkat ettiğinizde özellikle fakir kesim (işçi,memur,çiftçi vb.) bir "Tanrı" inancına sıkı sıkaya bağlanmışlardır. Ne kadar başlarına felaket ve kötülük gelsede bunların "Tanrı" dan  geldiğini düşünüp sabrederler bir bakıma "hallerine şükrederler".


        Asıl burada kafa karıştıran zengin kesimin başka bir "Tanrı'sımı" olduğudur. Öyle ya bu "Tanrı" denen bilinemez varlık! nedense hep zenginlerin yanındadır ve onlara habire iyilikler , çeşit çeşit mallar vermektedir. Burada söz konusu olan ne bir "Tanrı'nın" varlığıdır  nede yokluğudur ; Bu düpedüz  "Din" denen argümanı kullanıp fakir kesimin "iniltilerini ,bağrış çağrışlarını , dert yanmalarını" bir nebzede olsa unutturmak değilde nedir! O fakir kesime vaad edilen yer yani  "Cennet" sakın bu fakirleri kandırmak için ortaya atılan "hayali bir yer" olmasın.


        Biraz düşünün öyleyse neden "kader" denen bir inancı aşılayıpda (genelde fakir kesime) "Sen üzülme sakın , öbür tarafda sen bütün hakkını alacaksın yeter ki bu dünyadan birşey isteme , bu dünya zenginlerin olsun "Cennette" biz fakirlerin olsun! ". İnanın biraz düşününce bile bütün "Dinlerin" birer safsata ve halkı daha kolay yönetebilmek için yazıldığını anlayabilirsiniz.


        Bütün dinlerde dikkat edilirse hepsi hemen hemen aynı şeyleri söylerler "Adam öldürme , içki içme , zina yapma , yalan söyleme vb."  diye gider. Bide durmadan ceza veren , asan kesen , yakan yıkan bir "Tanrı" vardır. Özelliklede hepsi eğer kendine inanılmazsa "Cehennem" denen yerlerde yakılacağını söyleyip dururlar. Şimdi biraz durup düşünün ; eğer bir "Tanrı" varsa neden kendini ispat etme gereği duyar ? Yoksa ona inanılmazsa oda var olamayacığını bildiğinden olmasın sakın ?Yada bunları pek ala senin benim gibi bir takım insanlar yazıp "Alın size Tanrı buyruğu " deyip buna uyucaksınız demiş olmasın!


      "Semavi Dinleri" araştırın neden hepside özellikle Ortadoğuda çıkmıştır acaba diye ? Sakın endişeye kapılmayın yada kendini iyi hissedecek yalanlar söylemeyin! Kendinizden kaçmayın..Bilmelisiniz kendinizden asla kaçamazsanız sadece saklanırsınız ve O da beyninizi yer bitirir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İNTERNET HIZ TESTİ İÇİN BASINIZ !